Αντιμετωπίζοντας το άγχος εξετάσεων στην εποχή του Covid-19 | Δύο Δωρεάν Σεμινάρια μέσω SKYPE

Το Συμβουλευτικό Κέντρο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει ψυχό-εκπαιδευτικά σεμινάρια μέσω Skype:

Για εφήβους

«Άγχος εξετάσεων», την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 και ώρα 17:30-18:45

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ

Σκοπός του σεμιναρίου  είναι η ενημέρωση και η κατανόηση των επιπτώσεων του άγχους, στους εφήβους και πως οι ίδιοι μπορούν να διαχειριστούν λειτουργικά τα συναισθήματα αυτής της περιόδου.

Η περίοδος των εξετάσεων συνοδεύεται από αρκετή πίεση και άγχος, τόσο για τους εφήβους όσο και για το οικογενειακό περιβάλλον. Η προετοιμασία, το φορτωμένο πρόγραμμα, ο ανταγωνισμός και οι πιθανές προσδοκίες του περιβάλλοντος, καθώς και το ίδιο το σύστημα των εξετάσεων, είναι μερικοί από τους παράγοντες που προκαλούν άγχος στους μαθητές.
Το άγχος μπορεί να είναι μοχλός δημιουργίας, να μας κινητοποιεί για να ανταπεξέλθουμε σε δύσκολες και απαιτητικές καταστάσεις. Όταν είναι σε φυσιολογικά επίπεδα, μας βοηθά να συγκεντρώσουμε την προσοχή μας, να συνθέσουμε δεδομένα, να πάρουμε μια απόφαση, να δράσουμε.

Οι εξετάσεις είναι:
• Η κατάληξη μιας προσπάθειας για να επιτύχουμε έναν στόχο.
• Μια κρίση για την αξία ενός ατόμου (αυτοεικόνα).
• Μια κρίση για το αν κάποιος ανήκει ή όχι σε μια ομάδα.
• Οι προαγωγικές για το πανεπιστήμιο μάλιστα συμπυκνώνουν τα παραπάνω μαζί με την γενικότερη αναγνώριση και κοινωνική καταξίωση, το πέρασμα στην ενήλικη ζωή, την ανεξαρτησία από τους γονείς κ.α.

Δηλώσετε τη συμμετοχή σας ς ΕΔΩ ή στην τηλεφωνική γραμμή 11525.

*Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Για γονείς

2o Σεμινάριο: «Άγχος εξετάσεων, και πώς μπορούν οι γονείς να βοηθήσουν», την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 και ώρα 18:00-19:15

Δηλώστε συμμετοχή ΕΔΩ

Επίσης, το Συμβουλευτικό Κέντρο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει ψυχό-εκπαιδευτικό σεμινάριο μέσω Skype για γονείς εφήβων που προετοιμάζονται για τις 

Σκοπός του σεμιναρίου  είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων, η κατανόηση των επιπτώσεων του άγχους και η στήριξη τους στο γονεϊκό τους ρόλο, ώστε να βοηθήσουν τους εφήβους να διαχειριστούν λειτουργικά τα συναισθήματα αυτής της περιόδου.
 

Δηλώστε συμμετοχή  ΕΔΩ ή στην τηλεφωνική γραμμή 11525.
*Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας