«Αδελφική σχέση» | Δωρεάν Διαδικτυακό Σεμινάριο για γονείς

Το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους της Ένωσης Μαζί για το Παιδί διοργανώνει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM δωρεάν ψυχό-εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς με θέμα:

                                         «Αδελφική σχέση»

                          Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και ώρα 11:00-12:30

Περιγραφή: Οι γονείς ασκούν καταλυτική επίδραση στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού. Ωστόσο, πέρα από τους γονείς, η παρουσία των αδερφών διαδραματίζει εξίσου σημαντικό ρόλο στη δόμηση της προσωπικότητάς του. Πρόκειται για μια πολύτιμη αλλά συνάμα και δύσκολη σχέση. Ο αδερφός εκτός από «όμοιος» είναι και «άλλος», εκτός από «φίλος», «σύντροφος στο παιχνίδι» είναι και «ανταγωνιστής, «πηγή ζήλιας».

Σκοπός του σεμιναρίου:  H κατανόηση της αδελφικής σχέσης και η αναγνώριση και διαχείριση των δύσκολων συναισθημάτων που μπορεί να διακινήσει η παρουσία ενός αδελφού στη ζωή του παιδιού. Θα αναπτυχθούν αποτελεσματικοί τρόποι γονικής παρέμβασης με στόχο την ενίσχυση του αδελφικού δεσμού. 

Το ψυχό – εκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν link για να συνδεθούν μισή ώρα πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

*Οι συμμετοχές  συμπληρώθηκαν. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την τηλεφωνική γραμμή 115 25.