Νέες δωρεάν διαδικτυακές ομάδες γονέων

Το Συμβουλευτικό Κέντρο για γονείς, παιδιά και εφήβους του Μαζί για το Παιδί διοργανώνει νέες διαδικτυακές ομάδες γονέων:

1.Ομάδα στήριξης γονέων με παιδιά ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ηλικίας (2-6 ετών): Κάθε Δευτέρα, 09:30-11:00. Έναρξη : Δευτέρα 15 Νοεμβρίου |   ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ

2. Ομάδα στήριξης γονέων με παιδιά ΣΧΟΛΙΚΗΣ ηλικίας (6-12 ετών): Κάθε Πέμπτη 10:30-12:00. Έναρξη: Πέμπτη 18 Νοεμβρίου |  ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΔΩ

 
Στόχος των Ομάδων είναι η εκπαίδευση και η καθοδήγηση των γονέων σε πιο αποτελεσματικά μοντέλα γονικής συμπεριφοράς. Με τη βοήθεια των συντονιστών γίνεται διερεύνηση διάφορων εναλλακτικών τρόπων προσέγγισης σε θέματα που δυσκολεύουν τους γονείς, έτσι ώστε να αποκτήσουν καταλληλότερα «εργαλεία» για την ενίσχυση του ρόλου τους καθώς και να επιτύχουν μία πιο αποτελεσματική επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας.

Παράλληλα, τα μέλη της ομάδας, εμπλουτίζουν τις δεξιότητές τους στην αντιμετώπιση πρακτικών αλλά και συναισθηματικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους, μέσα από το μοίρασμα, την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ τους.

Γενικές σημειώσεις:
• Η κάθε ομάδα έχει χαρακτήρα ψυχοεκπαιδευτικό, συγκεκριμένη θεματολογία και διάρκεια 5 εβδομαδιαίων συναντήσεων διάρκειας 1,5 ώρας• Η συμμετοχή και στις 5 συναντήσεις είναι απαραίτητη εκτός σοβαρού απροόπτου.
• Οι ομάδες έχουν κλειστό χαρακτήρα, δεν θα γίνουν δεκτές συμμετοχές έπειτα από την 1η συνάντηση
• Η συμμετοχή στις ομάδες είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Πληροφορίες: Στην τηλεφωνική γραμμή 115 25 & στο email: 11525@mazigiatopaidi.gr

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΘΕΣΗΣ.

Οι ομάδες θα πραγματοποιηθούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ZOOM. Διευκρινήσεις και οδηγίες θα σταλούν στους τελικούς συμμετέχοντες έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία.
 
Οι συγκεκριμένες ομάδες θα πραγματοποιηθούν με την ευγενική στήριξη του The Hellenic Initiative.