Η «Διαφορετικότητα» μέσα από τα μάτια των παιδιών

Στην Ένωση  «Μαζί για το Παιδί» είμαστε 10 διαφορετικοί φορείς που συμπράττουμε για καλό σκοπό. Το κάθε σωματείο μας εξειδικεύεται στην περίθαλψη παιδιών με διαφορετικά προβλήματα και όλοι μαζί καλύπτουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών προς τα παιδιά και τις οικογένειες σε ανάγκη, πιστοί στις αρχές της αμεροληψίας, της ουδετερότητας και της μη διάκρισης.

Με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά, δημιουργήσαμε το πρόγραμμα «Γίνε κι εσύ κομμάτι της καρδιάς μας», που λειτουργεί από το 2012 με την υποστήριξη του Ομίλου Μυτιληναίος. Στα πλαίσια του προγράμματος μαθητές δημοτικών σχολείων στην Αττική, ενημερώνονται για το έργο και τις δράσεις μας και καλούνται να γίνουν «κομμάτι της καρδιάς μας» προσφέροντας εθελοντικά.

Εμπνευσμένοι από τις παρουσιάσεις της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», σε δημοτικά σχολεία, τη χρονιά που μας πέρασε, διοργανώνουμε μια έκθεση ζωγραφικής και καλούμε τους μαθητές να αφομοιώσουν τα ερεθίσματα που δέχτηκαν, ζωγραφίζοντας με κεντρικό άξονα τη «Διαφορετικότητα».

Πληροφορίες εκδήλωσης
8 & 9 Φεβρουαρίου
Κέντρο «ΓΑΙΑ» του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή, Όθωνος 100, Κηφισιά
Εγκαίνια: Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 12.30
Ωράριο λειτουργίας: Σάββατο 8 & Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 10π.μ. – 3μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

Σημείωση:  Όσοι επιθυμούν να επισκεφθούν τις εκθέσεις του κέντρου «ΓΑΙΑ» ή του μουσείου «Φυσικής Ιστορίας» θα  κληθούν να πληρώσουν το καθορισμένο αντίτιμο εισιτηρίου.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους τα σχολεία:
Εκπαιδευτήρια Δούκα
Εκπαιδευτήρια Καίσαρη
Κολλέγιο Ψυχικού, Δημοτικό Σχολείο Λάτσειο Διδακτήριο
Κολλέγιο Αθηνών Δημοτικό Σχολείο Μποδοσάκειο Διδακτήριο
Σχολή Μωραΐτη

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία! Δείτε φωτογραφικό υλικό εδώ