Αναζητούμε εθελοντές επαγγελματίες ψυχικής υγείας

Η Γραμμή 11525 του «Μαζί για το Παιδί» είναι μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας που απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, και εφήβους.  Λειτουργεί από το Φεβρουάριο 2009 με σκοπό την ψυχολογική στήριξη και την παροχή συμβουλών και κατευθύνσεων σε γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους.

Η Γραμμή στελεχώνεται από επαγγελματίες ψυχικής υγείας οι οποίοι παρέχουν τις ακόλουθες υπηρεσίες δωρεάν:
•    Συμβουλευτική: Ψυχολογική στήριξη μέσω τηλεφώνου ή δια ζώσης σε γονείς και εφήβους από επαγγελματίες ψυχικής υγείας
•    Παραπομπές και  ενημέρωση για υπηρεσίες που προσφέρουν άλλοι φορείς για το παιδί και την οικογένεια σε πανελλαδικό επίπεδο
•    Πληροφορίες για τις υπηρεσίες της Ένωσης και των μελών της

Οι ώρες λειτουργίας της Γραμμής είναι: Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 9:00-21:00. Η χρέωση είναι ΔΩΡΕΑΝ από σταθερό και κινητό ανεξαρτήτως παρόχου τηλεφωνίας. 

Από το 2014, οι υπηρεσίες της Γραμμής 11525 ενισχύθηκαν με τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου  για γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους. Το Κέντρο παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες δωρεάν:
•    Ατομικές, ομαδικές και οικογενειακές συνεδρίες
•    Ομάδες γονέων
•    Ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια 

Όλα τα ανωτέρω προσφέρονται διαδικτυακά Πανελλαδικά και δια  ζώσης στην Αθήνα.

Τα πιο συνηθισμένα θέματα που καλείται να διαχειριστεί η επιστημονική ομάδα της Γραμμής είναι κατά σειρά : 
1.    οικογενειακά θέματα (σχέσεις γονιών/παιδιών και διαχείριση διαζυγίου)
2.    θέματα συμπεριφοράς (επιθετικότητα/θυμός, άγχος, κοινωνικότητα και ζήλια) 
3.    οριοθέτηση (οριοθέτηση και υπολογιστής)
4.    σχολικά θέματα (σχολικές δυσκολίες, προβλήματα με το διάβασμα και bullying)
5.    εφηβεία και αναπτυξιακά θέματα (σεξουαλικότητα/σχέσεις δύο φύλων, προβλήματα ύπνου, εκπαίδευση τουαλέτας και κατάθλιψη)

Με αφορμή τις υπηρεσίες της Γραμμής 11525 και του Συμβουλευτικού Κέντρου του «Μαζί για το Παιδί», καλούμε επαγγελματίες ψυχικής υγείας  για την εθελοντική τους απασχόληση στη Γραμμή 11525.  

Τα βασικά κριτήρια για την εθελοντική απασχόληση Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας στη Γραμμή 11525 είναι: 

  • Κατοχή πτυχίου στην ψυχολογία ή/και τη συμβουλευτική, ή 
  • Κατοχή διπλώματος στη συμβουλευτική ή/και την ψυχοθεραπεία, ή έχοντας συμπληρώσει το 2ο έτος εκπαίδευσης σε κάποια θεραπευτική προσέγγιση
  • Κατοχή πτυχίου στην κοινωνική εργασία και τη συμβουλευτική

Οποιαδήποτε κλινική εμπειρία θεωρείται σημαντική. Δεν δεχόμαστε αιτήματα για πρακτική άσκηση στο πλαίσιο.

Στον κάθε εθελοντή παρέχεται εκπαίδευση για τις αρμοδιότητές του ως Σύμβουλος από το μόνιμο επιστημονικό προσωπικό και τους επιστημονικούς συνεργάτες της γραμμής. 

Ο κάθε εθελοντής δεσμεύεται να προσφέρει σταθερά κάποιες ώρες εθελοντικής εργασίας για τη χρονική περίοδο του ενός έτους και οφείλει να παρευρίσκεται στις κλινικές εποπτείες και τις ενημερωτικές ολομέλειες εθελοντών. 

Αναγνωρίζοντας την πολύτιμη προσφορά των εθελοντών επαγγελματιών ψυχικής υγείας στη Γραμμή 11525, το «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει ορισμένα δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια κάθε χρόνο με σχετική θεματολογία.

Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος ή/και για την αναζήτηση πληροφοριών, επικοινωνήστε με την κα. Ελένη Κουτσοπούλου, Ψυχολόγο- Ψυχοθεραπεύτρια ή/και τον κ. Νίκο Γιώτα, Κοινωνικό Λειτουργό- Ψυχοθεραπευτή στη Γραμμή 11525 και το Συμβουλευτικό Κέντρο του «Μαζί για το Παιδί», στο τηλ. 210 8222320 (εσωτερικό 1963) εναλλακτικά στον 5ψήφιο 11525 και στο email 11525@mazigiatopaidi.gr .